Strik 12 par strømper i 2013

Strik mindst 1 par pr. måned

Jeg har fået lidt sponsorgaver som jeg trækker lod om.

For at deltage skal du:

1. Blogge et indlæg med billede af dine strømper.
2. Skrive i etiket HVEM du er..

Der trækkes gevinster hver mdr..
(fra de indlæg der er blogget i den pågældende mdr.)

Om de er ensfarvet, stribet eller med mønster bestemmer du

Jeg glæder mig til at se lige så mange strømper i år som i 2012.

Mange hilsner Anja


søndag den 6. oktober 2013

Strikkefestival 2013


garnpusher.dk
Vi er simpelthen nødt til at starte med at nævne den utrolige hilsen, der var vedlagt hver sponsorgave. En hilsen der ønskede os en god festival og hvor de forklarede lidt om deres forskellige garner. 


garnpusher.dk vil primært sælge garn i naturmaterialer såsom uld, alpaka, bomuld, hør og silke. Vi foretrækker, at der ikke er ”krudt” i deres materialer, men de vil dog i enkelte tilfælde gå på kompromis, hvis det højner kvaliteten af et garn. De har en række kvaliteter, som vil være deres basisgarner. Derudover vil der løbende komme nye garnkvaliteter og produkter i deres webshop. De har til eksempel lige tilføjet strikkebøger til sortimentet.


Er man til den kendte supersoft kvalitet så er garnpusher.dk lige stedet. De forhandler denne kendte kvalitet til ca. halv pris i forhold til mange andre forhandlere. Både cones og krydsnøgler har angivelse af både farve og indfarvningsnummer. Garnet fås i et væld af farver og nuancer af hver enkelt farve.


Se deres udvalg i strikkegarner og tilmeld jer deres nyhedsbrev her:

Vil Ifølge med i nyheder fra garnpusher.dk så følg dem på Facebook:


Dale garn
Fra Dale garn blev vi begavet med et af efterårets nye garner, nemlig strømpegarnet Hakkespett. Garnet er 75% superwash uld og 25% polyamid og fås i fem farve varianter. Hvert nøgle er på hele 150 gram, hvilket er nok til et par voksen og babystrømper. Garnet har en løbelængde på 260 m pr. 100

Det er også hos Dale garn I finder neon farvet garn i 100% uld

Eller hvad med at gør Dale garn kunsten efter og strikke den norske OL landsholdstrøje designet til OL i 2014.


Nu vi er i boldgaden med norske strikketrøjer, så kan man her finde opskriften på en nytænkning af den klassiske Marius trøje af de norske strikkeguruer Arne og Carlos, klassisk trøje tilsat en gang space invaders. I finder opskriften her:   

Se flere af Dale garns opskrifter her:

Følg med i nyheder fra Dale Garn her:

Filcolana
Specielt til vores strikkefestival har de begået en strikkeopskrift på pulsvarmere. Ud over opskriften blev vi begavet med det tilhørende alpakagarn.

 
  
På deres hjemmeside finder I et hav af gratis strikkeopskrifter, lige fra farverige kreationer designet af Charlotte Kaae til opskrifter med lidt ikke så gængse strikketeknikker af Katrine Wohllebe. Så mangler I lidt inspiration, er Filcolanas hjemmeside absolut et besøg værd.

Opskrifterne er inddelt efter deres garnkvaliteter, så det er let at finde opskrifter, til de forskellige garner.

I finder Filcolanas hjemmeside med opskrifter her:


Garnudsalg.dk
Garnudsalg havde pakket en godtepose indeholdende to nøgler Blackhill Højlandsuld, et nøgle tweed mee og et nøgle Blackhill alpaka.


Tweed mee garnet tweeder almindeligt garn, det glæder vi os til at afprøve.

Kenneth der har Garnudsalg.dk er uddannet indenfor tekstilbranchen, og det er hans gode forbindelser herfra, der kommer os til gode.

Alle Blackhill kvaliteterne er garner Garnudsalg.dk har i fast sortiment. Alle garnerne er strikketestet af personalet – der består af piger med stor ekspertise i strikning. De lægger stor vægt på at deres garner er kvalitetsgarn, det er stort set kun deres strømpegarn, der har tilsat kunststoffer. Mange af garnerne har en lang løbelængde, hvorfor der med fordel kan strikkes med flere tråde, hvilket giver mulighed for selv at sammensætte blandingsforholdet i ens strik.

I finder deres webshop her:

Vil I opdateres på deres gode tilbud – eller se eksempler på hvad de får strikket , så følg dem på facebook: https://www.facebook.com/search/results.php?init=quick&q=filcolana&tas=0.4319468082856275#!/Garnudsalg?fref=ts


Onion
Fra Onion garn modtog vi et nøgle Organic Wool + Nettles samt en strikkeopskrift: ”Ragsok Familien”.

Vi ser frem til at prøve at strikke sokker i 100% naturfibre – ingen kunststoftilsætning til garnet, og som bonus er ulden økologisk.


Garnet er fremstillet af 70% økologisk uld og 30% nældefibre. Nældefiberen gør garnet så slidstærkt, at det kan anvendes til sokker, der holder til at blive brugt. Nældefiberen giver den styrke til garnet, strømpegarn normalt får fra kunststof.
Fiberblandingen giver udover styrke også garnet en smuk glans. Nældefibrene bliver også kaldt for fattigmandssilke, da det giver glans som silke, men er ikke nær så dyrt.

Garnet kan også anvendes til trøjer m.m., det er dejligt blødt og åndbart da det er 100% naturfibre. I oktober måned introducerer Onion en ”lillesøster” til dette garn, da det kommer i en tyndere udgave Fino Organic Wool + Nettles, med en løbelængde på 155 m pr. 50 g – passer til pind nr. 4.

Hvis I vil se flere af Onions garner, strikkedesigns eller se forhandlerlisten, så finder I dem her:
Permin
De fleste kender nok Permin for deres broderier, men de er også leverandør af garn til håndstrik.

Permin er distributør af det færøske Navi garn og opskrifter. Opskrifterne bærer præg af det færøske islet i farver og mønstre.

Vi blev begavet med Navia strikkebog nr. 4, med opskrifter til piger, drenge og kvinder.


Se deres store udvalg i garn samt forhandler liste her:


Strikkebogen.dk
Trine Bertelsen indehaver af Strikkebogen.dk, har designet mange opskrifter for Hendes Verden m.fl. På Strikkebogen.dk kan man købe garn og strikkekits med Trines design. Alle Strikkebogens.dk garnkvaliteter er 100% naturprodukter – uld, silke, bomuld og alpaka.

Trine har begavet hver deltager med en opskrift på halvvanter.

 

Strikkebogen.dk har et bredt udvalg af strikkeopskrifter til børn og kvinder, men har også enkelte opskrifter til mænd.

Se Trines store udvalg i webshoppen: http://www.strikkebogen.dk/shop/frontpage.html
I kan også følge strikkebogen på Facebook:


1001 Perle  
Forskønnede virkelig festivalen, vi blev begavet med ørekroge med stjerne emaljevedhæng. 1001 perle sælger selvfølgelig perler og alt andet, man skal bruge til smykkefremstilling. Der er materialer til smykkefremstilling på et niveau, hvor alle kan være med. Deres perler og materialer er også oplagte at anvende til fremstilling af maskemarkører. Hvem kunne ikke tænke sig maskemarkører af halvædelsten?


Men deres perler kan selvfølgelig bruges til så meget mere end smykker. De har de skønnest små sterling sølv knapper, der passer rigtig godt til børnetøj. Kunne I forstille jer disse knapper på en lille strikket baby vest?:


Eller et stykke pigestrik med disse yndige forsølvede blomsterknapper:


Du finder let knapperne ved at søge på knapper i deres webshop:

Følg med i nyheder på Facebook:


Billigvoks.dk
Herfra kom den lækreste læbepomade, Smiths Rosebud Strawberry Lip Balm, der dufter og smager (for den del man nu får fornøjelse heraf) af jordbær. Vi forstår godt hvorfor denne læbepomade er den foretrukne blandt Hollywoods kendisser. Den hører absolut til i læbepomadernes topklasse samtidig med den har en god smag.

Strikker man med tyndt silkegarn er den også rigtig god til at blødgøre neglebånd med, så man ikke får flosset garnet.

 

Billigvoks.dk er danmarks største forhandler af hårprodukter, hvilket vi godt kan forstå, de sælger alle de gode mærker til rigtig gode priser. De adskiller sig fra de fleste webshops ved at have en utrolig detaljeret varebeskrivelse af hvert enkelt produkt. Det være sig helt ned til beskrivelse af de enkelte farver af fx Essie neglelakker, hvor der er beskrivelse af nuancen af farven. Nu vi er ved Essie neglelakkerne, så sælges de til priser fra 49 kr. til 89 kr. Vi har været heldige at købe i tilbudsperioder helt ned til 29 kr. stykket.

Vil du ikke gå glip af deres gode tilbud, så tilmelde dig deres nyhedsbrev:

Eller følg dem på Facebook her:


Broderimagasinet, Maribo
Et nøgle tørklæde garn samt festivalrabat.

Broderimagasinet er en veletableret forretning i Maribo, forretningen har eksisteret i 80 år. Forretningen har et bredt udvalg af strikkegarn fra Onion garn, Lang garn, Hjertegarn, Mayflower, Sandnes, Permin, Hanne Falkenberg m.fl. Med så bredt et udvalg er der noget for enhver smag. I vil blive imponeret over hvor meget garn man kan have i en forretning.

 

For at besøge Broderimagasinet er du nødt til at tage en tur til Maribo – hvilket også godt kan anbefales, rigtig hyggelig by. Omvendt hvis din vej kommer forbi Maribo, så er Broderimagasinet et besøg værd – har du en ægtefælle med skal han nok parkeres andetsteds.


Spar Stoffer, Maribo
Spar Stoffer havde pakket de fineste strikkekits til os. Kittet indeholdte opskrift og merinogarn til pandebånd med snoninger. Der ud over var der en kuglepen og et praktisk lille målebånd.


Vi var forbi Spar Stoffer placeret på den lille hyggelige gågade i Maribo, en indbydende forretning, med den sødeste indehaver, der havde glædet sig til at vores festival besøgte Maribo. Spar Stoffer har et stort udvalg af det lækre Lana Grossa garn. Spar Stoffer er en kombineret garn og stofforretning.

En del webstrikker besøgte forretningen og fik en god oplevelse.

Tag et besøg på deres hjemmeside:


Bøger og papir, Maribo
Fra Bøger og Papir i Maribo kom der fine blokke og kuglepenne, remedier der hører hjemme i enhver velassorteret strikkekurv.


I finder gode tilbud og informationer om forretningen her:

I kan også følge dem på Facebook:


Kop og Kande, Maribo
En pakke flotte servietter, så vi ikke fik sat kagefingre på garnet. Festligt pakket ind. Vi var rundt og shoppe i Kop og Kande, og vi blev imponeret over hvor mange gode tilbud de havde.


Vil I finde adresse med mere, så finder I den her:


Spar, Maribo
En anvendelig gave – de sørgede for vi kunne holde ud at være sammen – shampoo.

 

Spar forretningen ligger utrolig godt placeret for hotellets gæster. Lige overfor hotellet er der en passage til forretningen, så der kunne blive hentet forsyninger til sukkerdepoterne. Spar har et stort udvalg i søde sager – godt slankekuren først starter mandag.

Spar forretningen er en ganske stor forretning, så de har selvfølgelig meget mere end søde sager.

Vil I finde adresse med mere på Spar så kig her:


Jasmin Blomster
Endnu en sponsor, der forskønnede festivalen.

Jasmin Blomster pyntede bordene med skønne blomster. Da vores festival slutter på brystkræftdagen, var de flotte gerbarer holdt i røde nuancer. En tanke vi bifalder.

 

Vil I se mere, så besøg Jasmin Blomster i Lollands Centret nr. 34.

3 kommentarer:

Merete sagde ...

Alle disse ting er bare så skønne. Tusind tak for det store arbejde der er lagt i at skaffe alle disse ting til os

Ellen Kathrine sagde ...

Og udover de her fine gaver så var mad og service på hotellet i det idylliske Maribo også i top... Der kunne man godt tage familien med på tur også :-) og programmet med foredrag og workshops mv var skruet fint og afvekslende sammen. Tak for indsatsen!

Lona sagde ...

En helt igennem fantastisk weekend, STOR tak!